iShares Global Clean Energy UCITS ETF

Energie uit de wind en de zon. Dit is allang geen geiten wollen sokken speeltje meer. Schone energie heeft zeker een hele mooie toekomst. Overheden gaan met steeds meer milieu eisen iedereen dwingen om schone energie te gaan toepassen.

Ook zal het gebruik van olie, gas en steenkool een keer gaan afnemen want dit zijn geen onuitputtelijke bronnen. Maar het gaat allemaal niet morgen gebeuren.

Ongeveer 40 jaar geleden vertelde ze mij op school dat olie na 25 jaar op zou zijn. Nu 40 jaar verder lijkt er meer olie dan ooit. Van het opraken van natuurlijke bronnen zal deze ETF het dus niet moeten hebben of je moet wel een erg lange termijn belegger zijn.

Van milieu eisen is meer activiteit te verwachten. Maar ook de prijs kan een bepalende factor gaan worden. Windenergie en zeker zonenergie gaat steeds goedkoper worden door betere technologie.

Maar ook wat betreft infrastructuur kan er een voordeel zijn. In Nederland hebben we een aantal grote elektriciteitscentrales die via enorme dure kabelnetwerken iedereen van stroom voorzien. Met zon en windenergie kan men veel beter lokaal stroom opwekken en gebruiken.

Een grote infrastructuur met al die hoogspanningsmasten is dan niet nodig. In opkomende gebieden wereldwijd kan er dus voor gekozen worden lokaal met kleine investeringen stroom op te wekken.

Deze ETF van iShares volgt de S&P Global Clean Energy Index. Er zijn aandelen van 30 wereldwijde bedrijven in opgenomen. Bij de landenverdeling Zijn China en de VS het grootst met ieder ongeveer 27%. Nieuw Zeeland komt op de derde plaats met 6%.

Het grootse bedrijf is First Solar met 6%. Daarna komen Enel Green power en China Everbright International met ieder 5%. Het is een fysieke ETF dus iShares koopt de aandelen. Rendementen kunnen goed zijn met tot 200% binnen enkele jaren zoals in het verleden voorkwam.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 9 duurzaam en alternatieve energie ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares Global Clean Energy UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: INRG

ISIN: IE00B1XNHC34

Valuta: Euro

Beurs: Borsa Italiana