VanEck Vectors Rare Earth Strategic Metals ETF

Zeldzame metalen in deze ETF van VanEck Vectors. Steeds meer technologische toepassingen vragen om specifieke materiaal eigenschappen. Er zijn op dit moment 49 elementen die het predicaat zeldzaam dragen.

Zeldzaam is wel wat relatief want een aantal stoffen komt nog best in redelijke hoeveelheden voor. Het probleem is dat het niet zo vaak in geconcentreerde vorm te vinden is. Zeldzame metalen zijn dan ook vaak een bijproduct van een mijn die in principe andere grondstoffen delft.

De toepassingen en ook de vraag naar deze speciale metalen neemt steeds meer toe. Maar het aanbod ook doordat men steeds beter in staat is deze zeldzame metalen op te sporen en te scheiden.

In totaal zijn er iets meer dan 20 aandelen van wereldwijde bedrijven opgenomen in deze ETF van VanEck Vectors. Bij de landen verdeling is China het grootst met 22%. Daarna komt Australië met 16%. Japan heeft 14% weging.

Beleggen in deze ETF is zeer speculatief want 500% stijgingen en dalingen in een aantal jaren tijd zijn geen uitzondering. Het is een fysieke ETF dus VanEck Vectors koopt de aandelen daadwerkelijk.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 grondstoffen sector ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

VanEck Vectors Rare Earth Strategic Metals ETF info:

 

Uitgever ETF: VanEck Vectors (Van Eck Global)

Ticker: REMX

ISIN: US92189F7428

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca