Lyxor STOXX Europe 600 Insurance UCITS ETF

In deze ETF zijn in totaal 37 Europese verzekeringsmaatschappijen opgenomen. Oersaai natuurlijk die verzekeringen. Veel spektakel is nooit te verwachten. Maar langzaam oplopende koersen zorgen natuurlijk wel voor een instroom van veel lange termijnbeleggers.

Toch is het oppassen met die verzekeraars. Uiteraard kan een grote ramp een gat in de begroting slaan. Maar er komt ook gevaar uit een andere hoek.

Alle premies die men binnenkrijgt moeten uiteraard renderend weggezet worden zodat er nog wat winst gemaakt kan worden. Die inkomsten staan nu onder druk. Rentes zijn veel te laag dus dat schiet niet op.

Obligaties kopen werkte de afgelopen jaren heel goed want de rente bleef maar dalen en dus steeg de waarde van die obligaties die men al in bezit had. Maar dat feest is bijna voorbij.

Als rentes gaan stijgen gaan verliezen op obligaties al in bezit gigantisch worden. Rentes en obligaties goed in de gaten houden is noodzakelijk bij deze ETF.

De ETF volgt de STOXX Europe 600 Insurance Net Return index. Bij de verzekeraars is Allianz met bijna 14% het grootst. Als tweede komt dan Prudential met 11%. Op de derde plaats vinden we AXA met 10%.

Bij de landen is het Verenigd Koninkrijk het grootst aanwezig met meer dan 30%. Het tweede land is Duitsland met 20%. Als derde komt dan Zwitserland met 16%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor STOXX Europe 600 Insurance UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: INS

ISIN: FR0010344903

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs