Saxo Bank ETF broker

Saxo Bank is een Deense bank met bankvergunning maar richt zich wel volledig op beleggers en is dus geen traditionele bank met een breed scala aan producten. Met kantoren in meer dan 25 landen mag je wel over een wereldwijde speler spreken.

Saxo Bank is ook in Nederland actief met een vestiging en een website in de Nederlandse taal. Saxo Bank is een voorloper geweest in het beleggen via internet en is daarin verder dan menige andere online broker.

Uiteraard kun je dus via Saxo Bank ook beleggen in allerlei ETF producten en indextrackers. Wil je met meer geld gaan beleggen dan je zelf hebt ook dan kun je overigens bij Saxo Bank terecht. Als je al in een normale aandelen ETF zit bij Saxo Bank dan kun je deze voor 75% als margin gebruiken om nog meer ETF producten te kopen.

Kijk wel uit met dit soort geldleningen met onderpand want dat zijn het feitelijk. Gaat de markt fors de verkeerde kant op dan kan dit heel vervelend uitpakken met enorme verliezen. Voor de populaire ETF producten kun je bij iedere broker terecht maar ben je op zoek naar echt specialistische ETF’s of een ETF die op een minder toegankelijke beurs verhandeld wordt dan moet je bij Saxo Bank zijn.

Saxo Bank heeft altijd meer dan andere brokers geïnvesteerd in website techniek. Uiteraard ten voordele van de eigen klanten. Maar wat vele niet weten is dat Saxo Bank ook groot is in zo geheten White Labels. Bij een White Label staat de naam van een ander bedrijf op de website maar is de achterliggende techniek en het platform wel van Saxo Bank.

Een handige manier om meer omzet binnen te halen zonder dat daarvoor eigen marketinggelden nodig zijn. Investeringen in nieuwe technieken worden dan echter wel gedragen door meer omzet en ook kunnen spreads en kosten lager worden wat ook weer de eigen klanten ten goede komt.

Als je kijkt naar wat Saxo Bank de belegger allemaal te bieden heeft in tools, achterliggende technieken, gebruiksvriendelijke website en niet te vergeten het enorme aanbod in ETF producten dan lijkt het dat je geen andere broker nodig hebt. Kan allemaal wel maar ik wil niet afhankelijk zijn van slechts 1 broker.

Spreiding van risico is noodzakelijk bij welke stap je ook doet in beleggersland. Ik wil ook altijd minstens een Nederlandse broker hebben want daar heb ik dan net een wat beter gevoel bij mocht er iets voorvallen.

Hoeveel brokers je kunt hebben is natuurlijk ook afhankelijk van met welk budget je kunt gaan beleggen in ETF producten. Een mooie combinatie is dan met een paar grote weinig te verhandelen posten bij Binck te gaan zitten.

Voor de exotische ETF producten die je niet bij iedere broker kunt vinden een beroep op Saxo Bank doen. De ETF producten waarin je veel handelt kun je dan voor bijna nop via DeGiro laten lopen.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier