Beursnieuws

Laatste update: 09-04-2021 21:03

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Wachten op de cijfers. Volgende week begint het cijferseizoen. Reden voor beleggers om het vandaag rustig aan te doen. Erg veel beursnieuws was er ook niet.

Ik las een rapport van de Bank of America. Interessant maar ook verontrustend. In de VS is er sinds november tot eind maart 569 miljard dollar richting de beurzen gegaan. Dat getal zelf zegt niet zoveel.

Wel in vergelijk met de afgelopen 12 jaar. Want toen ging er vanaf 2009 tot 2020 slechts 452 miljard dollar richting de beurzen. Laat dat maar eens goed tot u doordringen.

In de afgelopen 5 maanden meer geld naar de Amerikaanse beurzen dan te samen in de 12 jaar ervoor. Zo krijg je beurzen wel omhoog. Maar het is geen lang vol te houden situatie. Want het is lockdown geld.

Het geld dat men door de lockdowns niet kon uitgeven ging naar de beurzen. Worden lockdowns opgeheven dan stopt ook die stroom geld. Gaat men steeds meer consumeren dan kan men daar ook het op de beurs geparkeerde geld voor gaan gebruiken.

Ik heb het een tijdje terug al eens aangegeven. Kijk voor bewegingen op de beurs nu niet naar de fundamenten en economische cijfers. Want de afgelopen 3 maanden hadden beurzen op basis van de fundamenten (lockdowns, Britse variant, problemen met vaccinatie enz.) moeten dalen.

Dat was overigens  begin dit jaar ook mijn verwachting. Maar de gigantische stroom geld die naar de beurs ging had ik begin dit jaar onderschat.

Nu ik het zeer extreme bedrag wat naar de beurs ging in de afgelopen 5 maanden zie snap ik waarom beurzen stegen en niet zijn gaan dalen. Die enorme geldstroom is allesbepalend geweest.

De goud- en zilverprijs

De yields en de dollar een beetje omhoog en goud en zilver omlaag. Goud en zilver blijven erg gevoelig voor die yields en de dollar. Dat zal veranderen als de inflatie gaat stijgen. Vandaag wederom een cijfer waaruit blijkt dat die inflatie zal gaan stijgen.

De Amerikaanse producentenprijzen zijn in maart op maandbasis met 1% gestegen. Op jaarbasis met 4,2%. Een kwestie van tijd en die hogere producentenprijzen gaan we ook terugzien in consumentenprijzen en dus de inflatie. Bij de mijnaandelen zowel stijgers als dalers.

De AEX

Weinig beweging. Het is wachten op het cijferseizoen.

Meteen na een dagelijkse update of weekverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Mijn ETF en indextrackers transacties volgen: Prijzen en voordeelpakketten: Klik hier

Prijslijst goudmijnaandelen: Klik hier

Prijslijst zilvermijnaandelen: Klik hier