Beursnieuws

Laatste update: 23-05-2019 13:22

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Handelsoorlog en matige economische cijfers. De handelsoorlog met China ligt nog steeds zwaar op de maag. Het heeft 2 oorzaken. Er staan nog geen nieuwe besprekingen op de agenda. Daarnaast heeft China een andere houding aangenomen.

Alle importheffingen liet China over zich heen komen. Men sloeg alleen terug door zelf ook importtarieven te heffen. Maar de boycot van Huawei is heel slecht gevallen blijkbaar. Sindsdien een meer vijandige houding van China.

Men is ook de haat jegens Amerikaanse producten aan het aanwakkeren. Het Chinese volk is massaal afstand aan het nemen van de VS. De huidige houding van de Chinezen geeft aan dat men niet zal wijken. Een oplossing voor de handelsoorlog lijkt verder weg dan ooit.

Een handelsoorlog is uiteraard niet goed voor de economie. Vandaag kregen we veel economische cijfers uit Europa. In het eerste kwartaal is de Duitse economie op jaarbasis met 0,7% gegroeid. Dat is minimaal.

De inkoopmanagersindices in Europa geven allemaal een lichte krimp of een op laag niveau gelijkblijvende waarde aan. Er is geen enkel teken dat de Europese economische groei aan het aantrekken is. Echt hard naar beneden gaat het overigens ook niet.

Maar een escalerende handelsoorlog kunnen we met de huidige economische situatie niet gebruiken. Dat is dan ook de reden dat alle Europese beurzen het vandaag zo slecht doen. Overigens vanochtend in Azië ook overwegend lagere beurzen.

Vanmiddag krijgen we nog de notulen van de ECB. Ik verwacht niks spannends. Net als gisteravond overigens bij de FED notulen. Vanmiddag ook de inkoopmanagersindex van de VS. Dat kan wel voor beweging zorgen.

De goudprijs

Een lichte stijging horende bij dalende beurzen. Het is nu de vraag of die dalende beurzen met een versnelling te maken gaan krijgen. Als dat zo is kan de goudprijs een flink stuk omhoog.

De AEX

Het gevecht om de 544 is begonnen. Als de steun bij 544 doorbroken gaat worden kan het heel hard verder omlaag. Daarvoor is het wel nodig dat andere Europese beurzen en ook de Amerikaanse beurzen mee naar beneden gaan. Want op zijn eentje zal de AEX niet aan een krachtige daling beginnen.

Het is nog even wachten op de opening van de Amerikaanse beurzen. Maar ik heb wel de verwachting dat de AEX vandaag boven de 544 kan sluiten. Morgen gaat een lastiger verhaal worden.

Want in de huidige situatie met vaak negatief handelsnieuws in het weekend kunnen beleggers de vrijdag gebruiken voor winstnemingen. We hebben dus vandaag of morgen positief beursnieuws nodig om erger te voorkomen.

Meteen na een nieuwe update of beursverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Toegang tot recente transacties + meteen een e-mail als ik een transactie heb gedaan prijslijst