Beursnieuws

Laatste update: 27-03-2020 21:01

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Winstnemingen. Afgelopen dagen een krachtig herstel van de beurzen. Dan is het heel normaal dat er op vrijdag wat winstnemingen zijn. Zeker omdat er uiteraard nogal wat risico’s boven de markt hangen.

In de VS vielen de winstnemingen eerst nog mee omdat het steunpakket van 2000 miljard is goedgekeurd. Alleen Trump moet het nog tekenen.

Het coronavirus blijft financiële markten parten spelen. Terwijl het in Azië grotendeels onder controle is lukt dat in Europa nog niet. In Italië is nog steeds sprake van een dalende trend van nieuwe ziektegevallen. Maar die dalende trend is wel heel zwak.

In de meeste Europese landen zijn de aantallen nieuwe ziektegevallen aan het pieken. Maar of de piek al bereikt is en de daling gaat inzetten dat is nog niet met zekerheid vast te stellen. In de VS is nog steeds sprake van een stijgende trend van het aantal nieuwe ziektegevallen.

Toch zijn er ook lichtpuntjes. In Azië en ook inmiddels in een aantal Europese landen heeft men al succesvolle experimenten met allerlei o.a. malaria en HIV medicijnen gedaan. De Amerikanen zijn inmiddels ook aan het testen.

Een cocktail van diverse medicijnen lijkt het best te werken. Het is alleen nog zoeken naar de juiste combinaties en doseringen. Sinds vandaag is de WHO in Noorwegen en Spanje met testen begonnen.

Het mooie van het testen met bestaande medicijnen is dat er weinig goedkeuring nodig is als het helpt. Het is ook meteen grootschalig aan te maken en men kan er direct mee aan de gang. Iets dat COVID-19 snel geneest zal men wel niet vinden.

Heel veel geneesmiddelen vallen overigens in de categorie het geneest niet maar het helpt veel. Als het lukt om met een cocktail van bestaande medicijnen meer COVID-19 zieken te laten genezen en ook veel sneller dan zitten we ineens in een heel andere wereld.

De Amerikaanse analist Jim Cramer kwam vandaag met een mooie uitspraak. Wie nu nog short gaat zet in op het falen van de wetenschap.

De goud- en zilverprijs

Wat kleine winstnemingen. Toch hadden de goud- en zilverprijs deze week te maken met de grootste wekelijkse stijging sinds 2008. In 2008 ging daarna een hele krachtige bullmarkt van start en die duurde tot in 2011.

Ook bij de goudmijn- en zilvermijnaandelen vandaag wat winstnemingen. Komt wel vaker voor op vrijdag. De mijnaandelen hebben deze week de bodem achter zich gelaten en zitten weer in een stijgende trend.

De AEX

De AEX had een goede week. Dan is het niet erg dat er op vrijdag wat winstnemingen komen. We blijven afhankelijk van het coronavirus. In de weekverwachting zal ik er uiteraard op terugkomen.

Meteen na een nieuwe update of beursverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Mijn ETF en indextrackers transacties volgen: Prijzen en voordeelpakketten: Klik hier

Prijslijst goudmijnaandelen: Klik hier

Prijslijst zilvermijnaandelen: Klik hier