Beursnieuws

Laatste update: 24-09-2021 23:54

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

China grijpt in. Het nieuws van de dag was uiteraard dat China nu alles rond cryptomunten heeft verboden. Gevolgen voor de beurzen heeft dit niet.

Over de gevolgen voor cryptomunten ga ik het niet hebben. Want ik heb mij nooit in die cryptomunten verdiept. Waar het mij om gaat is dat dit inmiddels een van de vele zaken zijn waarbij China hard ingrijpt.

Niet alleen het harde ingrijpen valt op. Ook de vele ingrepen in een relatief zeer korte periode. China heeft recent de techsector al aangepakt. Dat men het Evergrande probleem niet net als voorheen netjes onder het tapijt veegt zegt ook wat.

Het lijkt erop dat China de boel volledig aan het aanharken is. Alles wat te westers of te kapitalistisch is pakt men aan. China is daarmee afstand van het westen aan het nemen.

Dat zal een doel hebben. Wat de Chinezen precies willen bereiken is echter niet geheel duidelijk. De grote vraag is ook wat gaat men nog meer aanpakken.

Waarbij de grote vrees natuurlijk is de westerse bedrijven/investeringen in China. Pakt men die aan dan zal dat wel gevolgen op de beurzen krijgen.

Hoe dan ook er is een kloof tussen China en het westen aan het ontstaan. Dat kan het eind van de globalisering betekenen. We krijgen dan 2 grote speelvelden.

In het westen de VS met daarnaast de EU. Azië met China en de vele landen daaromheen. We moeten afwachten hoe dit allemaal gaat uitpakken. Enkele jaren geleden deed Trump de eerste zet. Het lijkt erop dat China nu zijn pionnen aan het verzetten is.

De goud- en zilverprijs

Goud doet het aardig en zilver niet te best. De bedoeling is om de komende weekverwachting de stand van zaken rond goud en zilver te bespreken.

Nu cryptomunten in China niet meer mogen lijkt het voor de hand te liggen dat de Chinezen gaan overstappen naar goud en zilver. Ik verwacht dat echter niet.

Beleggen in goud en zilver doe je vanwege fundamentele redenen. In cryptomunten zit men vaak vanwege de grote volatiliteit. Dat is veel meer speculeren. Die insteek is anders en daarom zijn het geen grote concurrenten van elkaar.

Het enige dat kans maakt is als de speculatie in zilver terugkomt. Begin dit jaar zagen we al even iets van die zilver speculatie. Zoiets heeft wel aantrekkingskracht en is op dat moment een concurrent van cryptomunten. Bij de mijnaandelen een gemengd beeld van stijgers en dalers.

De AEX

Gisteren nog boven de 800. Maar vandaag weer eronder. Die 800 is daardoor een nog zwaardere weerstand geworden.

Meteen na een dagelijkse update of weekverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Mijn ETF en indextrackers transacties volgen: Prijzen en voordeelpakketten: Klik hier

Prijslijst goudmijnaandelen: Klik hier

Prijslijst zilvermijnaandelen: Klik hier