Beursnieuws

Laatste update: 11-11-2019 22:00

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Er is twijfel in de markt geslopen. Vorige week was het beurssentiment nog zeer positief. Sinds de recente uitspraken van Trump zijn beleggers gaan twijfelen. Trump gaf vrijdag aan dat van het opheffen van alle importtarieven geen sprake is.

Afgelopen weekend gaf hij aan alleen een gunstige handelsdeal te willen tekenen. De hoop op een snelle bijna alles omvattende handelsdeal is daarmee weg.

In Hong Kong begint het steeds verder uit de hand te lopen en dat hielp ook niet mee. We zijn nu op een keerpunt aangekomen. Of het positieve beurssentiment keert terug of het slaat om in negatief. Een enkel nieuwsbericht kan ervoor zorgen dat beurzen meteen richting kiezen.

Triggers kunnen zijn een toespraak van FED voorzitter Jerome Powell op woensdag of het derde kwartaal groeicijfer van Duitsland op donderdag. Daarnaast uiteraard eventueel nieuws over de handelsoorlog.

De goud- en zilverprijs

Door de teruggekeerde twijfel bij beleggers is de daling van de goud- en zilverprijs gestopt. Bij de goudmijn- en zilvermijnaandelen zijn de koopjesjagers al actief geworden. Het geeft aan dat de bodem is bereikt.

De AEX

Nauwelijks beweging. Het zeer positieve beurssentiment is er even niet meer. We hebben positief beursnieuws nodig om het te laten terugkeren. Komt dat niet dan verwacht ik winstnemingen. Winstnemingen hoeven nog niet te betekenen dat er een krachtige daling volgt.

Na winstnemingen zal de AEX op een iets lager niveau zijwaarts gaan bewegen. Slaat het sentiment echter om naar negatief dan volgt wel een krachtige daling.

Meteen na een nieuwe update of beursverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Mijn ETF en indextrackers transacties volgen: Prijzen en voordeelpakketten: Klik hier

Prijslijst goudmijnaandelen: Klik hier

Prijslijst zilvermijnaandelen: Klik hier