Beursnieuws

Laatste update: 12-11-2018 22:25

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Vandaag een slechte dag op de beurzen. Europese beurzen hadden last van zowel Italië als de brexit. Italië is niet meer dan een afwachtende houding aannemen omdat de Italianen dinsdag met een nieuwe begroting moeten komen.

Rond de brexit is het spannender aan het worden. Het rommelt in de huidige Britse regering. Aan de ene kant hoort dat bij een eindfase van onderhandelingen. Dan willen alle partijen zich nog een keer goed profileren. De vraag is echter wel of er nog tijd is voor al dat gekissebis.

Het gaat nu toch echt tijd worden dat de Britten duidelijk aangeven wat ze willen en wat de plannen zijn om dat te bereiken. De Euro had uiteraard weer veel last van dat EU gedoe.

Ik heb met deze update even gewacht op de Amerikaanse beurzen. Daar spelen namelijk totaal andere zaken dan in Europa. De tech sector had het weer eens erg moeilijk vandaag. Het begon met een toeleverancier van Apple die minder orders had gekregen. Daarna namen de zorgen over de gehele tech sector toe.

Eigenlijk wel een beetje vreemd. Facebook, Amazon en Apple hebben alle 3 totaal verschillende verdienmodellen. Zo zit die gehele tech sector vol met bedrijven die als je het goed bekijkt niks met elkaar gemeen hebben. Nou ja, een ding dan. Ze hebben allemaal hele hoge waarderingen gebaseerd op grote toekomstverwachtingen.

Dat is ook altijd het linke met hoop op toekomst aandelen. De minste of geringste zorg om die toekomst en er volgen behoorlijke dalingen. Toch geloof ik niet dat die dalingen van de tech sector nog veel verder gaan doorzetten. Veel lucht is er al uitgelopen.

De steeds verder stijgende dollar is ook aanleiding voor zorgelijke Amerikaanse beleggers. De Amerikaanse export komt daardoor onder druk te staan. De handelsoorlog tussen de VS en China speelt wel begrijpelijk in de VS ook nog steeds een grote rol.

Het is overigens best uniek dat Europese en Amerikaanse beurzen ieder hun eigen redenen hebben om te dalen. Meestal is het dezelfde reden waarom ze stijgen of dalen. Of de een heeft iets positiefs en de ander wat negatiefs waardoor koersbewegingen gedempt worden.

Het is dus pech dat er nu zowel in de VS als in Europa tegelijkertijd meerdere negatieve dingen spelen. Het versterkt de dalingen. De olieprijs staat nog steeds onder druk. Ik zie dat als tijdelijk. De OPEC en o.a. Rusland willen een hogere prijs. Met productiebeperkingen kunnen ze dat voor elkaar krijgen. Dat gaan ze dan binnenkort ook doen.

De AEX

Vergeleken met andere beurzen vandaag niet eens zo’n hele slechte dag. Maar het gaat nu echt een keer tijd worden dat we wat positiever nieuws over Italië en de brexit gaan krijgen. Voor morgen verwacht ik dat helaas nog niet. Maar het kan niet erg lang meer duren.

Dat zal dan het startpunt van de eindejaarrally worden. Het is wel schandalig dat door politiek geklungel zowel de Europese economie, de euro en de Europese beurzen zoveel schade oplopen.

Meteen na een nieuwe update of beursverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!


Alle 12 groepen info

Totaalpakket: Alle 12 groepen A t/m L: info

Ideaal voor de actieve belegger met een bovengemiddeld te beleggen vermogen.

Alle 12 groepen A t/m L: 12 maanden voor slechts € 799,-

Geen automatische verlenging! U hoeft niet op te zeggen. Na afloop looptijd stopt de toegang tot de desbetreffende transacties.

Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW.

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Bekijk gratis al mijn transacties ouder dan een maand klik hier

Toegang tot recente transacties + meteen een e-mail als ik een transactie heb gedaan prijslijst