Beursnieuws

Laatste update: 10-08-2020 20:48

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Weinig beursnieuws. Beurzen moesten vandaag het nieuws rond het Amerikaanse coronasteunpakket verwerken. Trump heeft zaterdag eigenhandig via decreten een steunpakket aangekondigd.

Vandaag de discussie of hij dat wel mag doen. Het congres is er nog steeds niet uit. De democraten eisen nog steeds 600 dollar per week. De republikeinen zijn een stuk zuiniger. Het is een ingewikkeld politiek spel geworden.

Heeft natuurlijk alles te maken met de aanstaande presidentsverkiezing. Voor werklozen geven die steunpakket discussies veel onzekerheid. Beleggers hebben de verwachting dat het steunpakket er links of rechtsom toch wel gaat komen.

Beleggers kijken meer naar de financiële gevolgen van een hard oplopende Amerikaanse staatsschuld.

In de VS begint het met het aantal nieuwe coronagevallen de goede kant op te gaan. In Europa echter een aantal landen waar het weer de kop begint op te steken. Ondanks dat lijkt het wereldwijd steeds wat beter onder controle te komen.

Nieuwe grote zware lockdowns zijn dan ook niet te verwachten. Aanvullende maatregelen zoals het wat vaker dragen van een mondkapje wel. Maar dat is niet zo schadelijk voor de economie. Het grote vraagteken blijft wat de herfst met corona gaat doen.

De goud- en zilverprijs

Goud blijft goed liggen. Heeft te maken met het Amerikaanse coronasteunpakket. Hierdoor een nog hogere Amerikaanse staatschuld, de noodzaak om nog meer geld te printen en als gevolg daarvan een lagere dollar en uiteindelijk ook een hogere inflatie.

Allemaal zaken die goed zijn voor goud en zilver. De zilverprijs vliegt vandaag omhoog. Als goud stijgt volgt zilver later en in de overtreffende trap. Dat is de fase waar we inzitten.

Door de grote stijging van zilver komen er daarna ook speculanten in de markt. Die kunnen in een heel korte tijd de zilverprijs nog hoger zetten. Dat is wat we vandaag zien.

Blijft goud echter achter dan volgen er bij zilver ook weer heel snel kortstondige winstnemingen die overigens maar een dag hoeven te duren. Kijk voor de trend naar de goudprijs. De zilverprijs zal die grote bokkensprongen makend volgen.

De goudmijnaandelen blijven vandaag net als goud aardig liggen. De zilvermijnaandelen doen het door de hard gestegen zilverprijs vandaag een heel stuk beter.

De AEX

Een kleine daling. Had vooral te maken met bewegingen van individuele aandelen. Wat daarbij opvalt zijn de grote verschillen. Het ene AEX aandeel met vele procenten omhoog en een ander met net zoveel procenten omlaag. Dat geeft aan dat er onderhuids onrust en twijfel is. Het is wachten op meer economische cijfers.

Meteen na een nieuwe update of beursverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Mijn ETF en indextrackers transacties volgen: Prijzen en voordeelpakketten: Klik hier

Prijslijst goudmijnaandelen: Klik hier

Prijslijst zilvermijnaandelen: Klik hier