Beursnieuws

Laatste update: 18-01-2019 13:47

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Klopt dat wel? Beurzen vliegen omhoog. Dat begon in Azië en Europese beurzen gingen na opening ook dik in de plus. Het heeft allemaal te maken met het gerucht dat Steven Mnuchin bereid zou zijn om per direct de Chinese importheffingen op te heffen.

Volgens het gerucht om zo de Chinezen gunstig te stemmen en snel een deal te maken. Een hoge Amerikaanse ambtenaar heeft het opheffen van die importheffingen meteen ontkend. Ik denk dat het niet klopt dat de Amerikanen bereid zouden zijn om per direct de importheffingen op te heffen.

Alles toegeven en dan door onderhandelen staat haaks op Trump zijn manier van zaken doen. Trump zal het zeker niet eens zijn met die opheffing. Dus of Mnuchin heeft dat helemaal niet toegezegd of Trump zal Mnuchin opdragen de inhoud van zijn bureau in een doos te doen.

Het is nu wachten op een reactie van Trump. Lastig voor hem. Als hij aangeeft dat de importheffingen blijven gaan de beurzen dalen. Dat kan voor hem reden zijn om deze keer eens niet te twitteren.

Van 22 tot 25 januari is er een economische top in Davos. Dat World Economic Forum is een belangrijk event waar regeringsleiders met elkaar overleggen. Trump had al eerder afgezegd. Gisteren is bekend geworden dat ook de Amerikaanse delegatie niet gaat. Als reden is de sluiting van de Amerikaanse overheid opgegeven.

Het is niet de eerste keer dat de Amerikanen deels of volledig wegblijven bij belangrijke meetings. Het is natuurlijk niet goed dat de Amerikanen zich steeds meer isoleren. Niet voor hun en niet voor de rest van de wereld.

De goudprijs

Door de hoop op het einde van de handelsoorlog tussen de VS en China lijkt dat risico weg. Met de nadruk op lijkt. Grote risico’s die ineens lijken te verdwijnen is niet zo goed voor de goudprijs.

Daarom vandaag op de dag van de aankondiging van het gerucht even een daling. Ik verwacht weer heel snel een herstel van de goudprijs.

De AEX

Een prachtige stijging. Maar wel op basis van een gerucht. Dat het per direct opheffen van importtarieven totaal niet strookt met Trump zijn manier van zaken doen maakt mij heel voorzichtig. De AEX is bij de bovenzijde van de vlag (507) waarover ik in mijn weekverwachting schrijf aangekomen.

Dan gaat het eind van de middag heel spannend worden. Sluit de AEX onder de 507 dan blijft de vlag die een daling voorspelt geldig. Sluit de AEX ruim boven de 507 dan is de vlag ongeldig geworden. Dat geeft aan dat de AEX volgende week krachtig verder kan stijgen.

Met vermelding dat de technische analyse alleen nooit richting bepalend is. Neemt niet weg dat de slotstand van vandaag heel belangrijk is. Veel zal afhangen van de hulp die de AEX van Amerikaanse beurzen gaat krijgen.

Meteen na een nieuwe update of beursverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Bekijk gratis al mijn transacties ouder dan een maand klik hier

Toegang tot recente transacties + meteen een e-mail als ik een transactie heb gedaan prijslijst