Beursnieuws

Laatste update: 22-10-2020 20:56

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Een mix van factoren. Europese beurzen deden het vandaag maar matig. Deels door het cijferseizoen. Wat een steeds groter rol begint te spelen zijn de toenemende coronamaatregelen in Europa.

Het einde lijkt nog niet in zicht en de economie gaat er steeds meer last van krijgen. Ook terug te zien aan het consumentenvertrouwen in de EU. Het is t.o.v. augustus en september negatiever geworden.

Op de Amerikaanse beurzen nog steeds een hoofdrol voor het steunpakket. De hoop dat het er komt neemt nog steeds toe. Inmiddels is die hoop al zo groot geworden dat na het rondkomen de bekende beursuitspraak “Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak” wel eens van toepassing kan worden.

Wat Amerikaanse beurzen ook steun gaf was een lager dan verwacht cijfer wat betreft de steunaanvragen. Minder maar met nog steeds 787.000 aanvragen nog steeds veel te hoog om fatsoenlijk economisch herstel te verwachten.

Met corona zit er in de VS een derde golf aan te komen. Nog niet krachtig genoeg om grote maatregelen te verwachten. Die zal men net voor de presidentverkiezing ook niet graag invoeren. Maar zoals de coronagrafiek er nu uitziet zijn die zeker als Biden de nieuwe president gaat worden over een paar weken wel te verwachten.

De goud- en zilverprijs

Een beetje minder steunaanvragen vorige week en meteen de dollar omhoog en goud en zilver omlaag. Alsof ineens alle economische problemen zijn opgelost. Een zeer overtrokken reactie.

Want het aantal nieuwe steunaanvragen lag vorige week historisch gezien nog steeds dramatisch hoog. En als ik naar de Amerikaanse nieuwe coronagevallen grafiek kijk ziet het er voor de nabije toekomst niet goed uit.

Zeker niet als Biden de nieuwe president gaat worden. Want de democraten zijn voorstander van forse coronamaatregelen. Voor vandaag een kortstondige reactie die goud wederom in gevecht met de 1900 dollar brengt.

De mijnaandelen met in bedrijf zijnde mijnen vandaag gemiddeld met kleine verliezen. Logisch want ook de huidige goud- en zilverprijs staan historisch gezien hoog genoeg om forse winststijgingen te verwachten.

Veel zoekers forser in het rood. Heeft niet veel met de goud- en zilverprijs te maken. Maar meer met beleggers die in afwachting van boorresultaten hun geduld verliezen.

Ongeduldige beleggers die uitstappen is een fenomeen dat ik destijds ook bij De Grey Mining (inmiddels met een winst van 1850% binnen 1 jaar verkocht) zag. Hoeveel spijt hebben die gehad toen kort daarop de boorresultaten kwamen en het aandeel met de honderden procenten begon te stijgen?

Zolang ze aan het boren zijn (en dat zijn alle zoekers in mijn portefeuille) jezelf niet gek laten maken en gewoon geduldig de boorresultaten afwachten.

Vandaag kwam overigens al een van de op 31-8-2020 gekochte goudzoekers met boorresultaten. Lijken op het eerste gezicht matig. Maar er zijn factoren die erop wijzen dat het daar helemaal goed gaat komen. Klanten kunnen die info na inloggen onder de tekst van het aandeel lezen.

De AEX

Het cijferseizoen maar ook de toenemende coronamaatregelen zorgde vandaag voor een lagere AEX. Het cijferseizoen verloopt een beetje gemixt met evenveel mee- als tegenvallers. Daar is dus niet veel sturing van te verwachten.

Ik verwacht daarom dat de komende weken voor de Europese beurzen en zeker de AEX de coronamaatregelen steeds zwaarder gaan meewegen.

Niet te voorspellen waar we met corona in terecht gaan komen. Er is op dit moment echter nog geen licht aan het eind van de tunnel te zien.

Meteen na een dagelijkse update of weekverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Mijn ETF en indextrackers transacties volgen: Prijzen en voordeelpakketten: Klik hier

Prijslijst goudmijnaandelen: Klik hier

Prijslijst zilvermijnaandelen: Klik hier