WisdomTree Physical Silver ETF

Met deze ETF van ETF WisdomTree is het mogelijk om in fysiek zilver te beleggen. De zilver baren komen in een bankkluis te liggen. HSBC is de bank waar de zilver baren worden opgeslagen. Het is uiteraard een groot voordeel dat de zilver baren ook daadwerkelijk gekocht worden. Meer zekerheid is niet te krijgen.

Wat betreft belegging is zilver voor een groot deel met goud te vergelijken maar er zijn ook zeker hele belangrijke verschillen. Ik heb vergelijk hieronder zilver met goud.

Zilver voor productie

Net als goud gebruikt men zilver in de industrie voor tal van toepassingen. De vraag naar zilver vanuit de industrie is in verhouding groter dan de vraag naar goud. Ongeveer de helft van al het zilver gaat direct naar de industrie. Zilver is dus gevoeliger voor vraag uit de industrie en dus de stand van de economie.

Zilver voor sieraden en luxe artikelen

Ondanks dat er soms wel een persoonlijke smaak is die de voorkeur aan zilver geeft ziet men het toch als tweede keus edelmetaal. Goud is veel duurder dan zilver en alleen dat zorgt al voor meer aantrekkingskracht.

Per land zijn er dan ook nog grotere verschillen te zien. In de westerse wereld is zilver gewoon een mooi alternatief. Maar er zijn ook landen waar men alleen sieraden van goud als geschenk kan geven om niet als sukkelaar gezien te worden.

Zilver is met stip het speeltje van speculanten

Historisch gezien is er altijd een verhouding tussen de prijs van zilver en die van goud. Maar voor een langere periode kan die verhouding heel scheef zitten om daarna toch weer bij te trekken.

Ook een feit is dat in een dalende markt zilver altijd ongeveer 2x zo snel daalt als goud. In een stijgende markt is het net andersom dan stijgt zilver 2x zo hard als goud. Er zijn hiervoor tal van oorzaken ik noem er een paar.

Voor hetzelfde bedrag koop je kilo’s zilver maar slechts grammetjes goud. Hierdoor raakt zilver sneller schaars als het grote geld zich hierop gaat storten. Gaat de goudprijs flink stijgen dan beginnen heel veel bezitters van goud hun sieraden te verkopen en dit drukt de goudprijs.

Bij zilver zie je dit minder want een zilveren armband zal dan niet ineens een enorm bedrag opbrengen door het lage gewicht en de relatief lage kiloprijs van zilver t.o.v. goud.

Het is heel simpel. Bij een verwachte stijging van de zilver en goudprijs zal het rendement van zilver ongeveer 2x zo hoog zijn als dat van goud. De dagelijkse koersbewegingen kunnen bij zilver heel fors zijn en ook naar beneden.

Een rendement van 300 tot 400% over een aantal jaren is bij zilver zeker geen uitzondering. Maar bij dalingen kan het dan helaas ook zo hard gaan.

Voor onze gespecialiseerde zilvermijnenwebsite: klik hier

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 grondstoffen en edelmetalen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

WisdomTree Physical Silver ETF info:

 

Uitgever ETF: WisdomTree

Ticker: PHAG

ISIN: JE00B1VS3333

Valuta: Euro

Beurs: Euronext Amsterdam