Lyxor MSCI Indonesia UCITS ETF

Indonesië is in oppervlakte een enorm land in Azië. Omdat Indonesië bestaat uit allerlei verschillende eilanden geeft dit uiteraard  specifieke problemen. De grote eilanden hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken en ook culturen.

Deze verschillen zorgen ervoor dat ook de economieën op al die grote eilanden wat anders in elkaar steken. Niet eenvoudig dus om een goed beeld te krijgen van de totale economie van Indonesië. Indonesië heeft veel verschillende grondstoffen en men teelt allerlei gewassen.

Belangrijker is echter dat men een grote relatief jonge bevolking heeft. Deze jonge bevolking heeft over het algemeen ook nog een goede opleiding gekregen dus dat ziet er goed uit. Iedereen die als toerist Indonesië bezocht heeft weet dat het geboren handelaren zijn.

Indonesië zal zeker in staat zijn om economisch te gaan groeien en deze groei ook nog decennia vol te houden. Er zijn wel wat beren op de weg. Corruptie of politieke problemen kunnen voor een afremming zorgen.

Een groter risico in Azië is echter altijd dat men te snel gaat groeien. En door de te snelle groei dan teveel schuld gaat opbouwen in het westen. Als het dan wat minder gaat wil men in Azië ook nogal eens de munt devalueren waardoor buitenlandse investeerders meteen met de staart tussen de benen vertrekken.

Als het Indonesië en eigenlijk geheel Azië gaat lukken minder afhankelijk te worden van westerse investeerders of geld uitleners dan kan er pas echt een stabiele groei ontstaan.

Zover is het nu nog lang niet en dus blijven forse correcties een groot risico. Correcties zorgen dan uiteraard voor prachtige instapmomenten.

De MSCI Indonesia index bestaat uit ongeveer 100 bedrijven. De financiële sector is met bijna 40% erg groot. Consumenten goederen hebben totaal ongeveer 30% wat ook opmerkelijk groot is voor een land in Azië. Industrie en grondstoffen bepalen deze Index ieder voor maar 5% wat relatief weinig is.

Ik geloof in de toekomst van Indonesië en beleg er graag maar wel pas na een correctie en blijf ook nooit te lang zitten.

Wilt u weten wanneer ik deze Lyxor MSCI Indonesia UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 10 Aziatische landen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor MSCI Indonesia UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: INDO

ISIN: FR0011067511

Valuta: Euro

Beurs: Euronext Parijs