Lyxor Pan Africa UCITS ETF

Ik denk niet dat er veel beleggers zijn die bij beleggen meteen aan Afrika denken. Is dat terecht? Ja, op zich wel natuurlijk want meestal komt Afrika alleen met veel ellende in het nieuws. In de meeste landen stelt de economie ook niet veel voor overigens.

Maar er zijn wel degelijk enkele landen waar het heel goed gaat. Aan de andere kant is het natuurlijk altijd zo dat als een werelddeel ver is achtergebleven bij de rest de groeikansen het grootst zijn.

Eens zal Afrika als laatste werelddeel ook zeer welvaren gaan worden zonder oorlogen en andere ellende. Maar uitsluitend daarom nu instappen dan moet je wel een heel erg lange termijnbelegger zijn. Neemt niet weg dat dit best een interessante ETF is.

Deze ETF van Lyxor volgt de SGI Pan Africa index. In deze index zijn de 30 grootste bedrijven van Afrika opgenomen. Dat de 30 grootste Afrikaanse bedrijven met deze ETF gevolgd worden is ook de reden dat ik voor deze ETF gekozen heb om eventueel wat in Afrika te beleggen.

Dat deze bedrijven gaan groeien binnen Afrika en ook daarbuiten is natuurlijk te verwachten. Maar gezien de vaak onstabiele situatie in Afrika blijft het lastig om daar te beleggen.

Echter op een flinke correctie (en die zijn vaak te verwachten) eens instappen voor een leuk ritje naar boven dat lukt vaak aardig. Deze op een swap gebaseerde ETF van Lyxor is overigens niet goedkoop met een TER van 0,85%.

Wilt u weten wanneer ik deze Lyxor Pan Africa UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 geografisch bepaalde ETF's: Klik hier

Volledige prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor Pan Africa UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: PAF

ISIN: LU1287022708

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs