BNP Paribas Easy Low Carbon 100 Europe UCITS ETF

De lage kooldioxide uitstoot ETF. In deze ETF van BNP zijn aandelen van bedrijven opgenomen die een lagere kooldioxide uitstoot hebben dan hun concurrenten.

Het is dus geen ETF met daarin aandelen van bedrijven die zich bezighouden met technieken om de uitstoot van kooldioxide te beperken. Het is meer een beste jongetje van de klas ETF.

Ook aandelen van bedrijven die heel actief zijn in het terugdringen van hun eigen CO2 uitstoot kunnen opgenomen worden in deze ETF. Het is een volledig Europese ETF. Alleen aandelen van Europese bedrijven kunnen dus worden opgenomen.

Deze ETF van BNP volgt de Low Carbon 100 Europe index. Er zijn 100 aandelen van lage CO2 uitstotende bedrijven in opgenomen. Het grootste bedrijf met 8% is Roche Holding. Op de tweede plaats komt Bayer met 5%. De derde plek is voor Sanofi met bijna 5%.

Er is een mooie evenwichtige verdeling over meerdere sectoren.

Bij de landen is het Verenigd Koninkrijk het grootst met 27%. Direct daarna komt Frankrijk met 26%. Op de derde plaats Zwitserland met bijna 14%. Opvallend dat de Duitsers dus blijkbaar niet zoveel doen aan de beperking van kooldioxide uitstoot want ze zijn goed voor slechts 8%.

Veel toonaangevende en moderne Europese bedrijven in deze ETF. Dat is ook terug te zien in het rendement van de afgelopen jaren want dat is met tegen de 15% per jaar heel behoorlijk.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 9 duurzaam en alternatieve energie ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

BNP Paribas Easy Low Carbon 100 Europe UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: BNP Paribas

Ticker: ECN

ISIN: LU1377382368

Valuta: Euro

Beurs: Euronext Parijs