SPDR S and P Emerging Markets Dividend UCITS ETF

Deze ETF van SPDR richt zich volledig op hoog dividend uitbetalende aandelen uit emerging markets. Nu is hoog dividend uiteraard geen sector. Maar dit is wel een hele belangrijke en interessante ETF dus heb ik hem er maar wel onder gezet.

Het feest is wel een beetje over bij de emerging markets. Blind kopen is niet meer mogelijk en kan ook erg onverstandig zijn. Maar aan de andere kant zijn er nog wel degelijk gezonde bedrijven te vinden. Een bedrijf dat nog steeds een hoog dividend kan betalen hoort daar zeker onder.

Dit zullen ook de bedrijven zijn die direct kunnen profiteren van een aantrekkende economie. Deze ETF van SPDR volgt de  S&P Emerging Markets Dividend Opportunities Index. Er zijn meer dan 100 aandelen opgenomen in deze ETF.

Er is een goede spreiding over meer dan 15 landen. Het grootst is Taiwan met meer dan 25%. Opvallende tweede is Zuid Afrika met bijna 15%. Brazilië is goed voor 10%. Daarna volgen Thailand, Turkije en China met ieder ongeveer 9%.

Bij de sectoren ook een mooie evenwichtige brede onderverdeling met de financiële sector op kop met 25%. Daarna communicatie en informatie technologie met ieder 20%. Bij de bedrijven is de volgorde van grootste naar kleiner; SK Telecom Co. Ltd, Vodacom Group Limited en Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 6 Emerging Markets sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

SPDR S and P Emerging Markets Dividend UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: SPDR (State Street Global Advisors)

Ticker: EMDV

ISIN: IE00B6YX5B26

Valuta: Euro

Beurs: Milaan