iShares Global Infrastructure UCITS ETF

Bij infrastructuur denken we al snel aan wegen, spoorlijnen enz. maar daar gaat deze ETF van iShares niet over. In deze ETF van iShares zitten 3 sectoren namelijk nutsbedrijven, energie en industrie (aanleggen van infrastructuur).

Er is dus niet zoveel verschil met de Lyxor MSCI World Utilities ETF (UTIW). De reden dat ik ze beiden volg is dat het mooie langetermijnbeleggingen zijn door het relatief hoge dividend en redelijk stabiele koersen.

De stabiele stijgende koersen zijn dan meteen ook het probleem want mooie instapmomenten zijn schaars. Bij beiden wacht ik dus altijd met geduld kansen af om dan toe te slaan.

Er zijn nog een aantal verschillen tussen deze Global Infrastructure ETF van iShares en die van Lyxor. Deze ETF van iShares keert wel ieder kwartaal dividend uit en is ook een fysieke ETF. Lyxor heeft gekozen om het dividend niet uit te keren maar te herbeleggen en de ETF is synthetisch op basis van een swap.

In deze ETF van iShares zijn in totaal de 100 grootste infrastructuur bedrijven ter wereld opgenomen. Kinder Morgan een energiebedrijf is met meer dan 4% het grootst.

Daarna volgen een aantal nutsbedrijven. De nutsbedrijven zijn goed voor 80% en het restant wordt verdeeld tussen energie en industrie.

Geografisch is de VS met meer dan 50% het grootst. Dan volgt het Verenigd Koninkrijk met ongeveer 9%. Canada is de nummer 3 met 7%. Dan komen landen als Japan, Spanje, Italië en Frankrijk met rond de 5%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 Wereldwijde sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares Global Infrastructure UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: INFR

ISIN: IE00B1FZS467

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam