Variabel gewogen kansberekening

In de loop der jaren heb ik een methode ontwikkeld om zo goed mogelijk de kans op een stijging van een ETF of index tracker te kunnen voorspellen. Ik maak daarbij gebruik van een kansberekening.

In die kansberekening zijn heel wat factoren opgenomen. Welke precies en hoeveel is mijn geheim. Maar ik wil er wel enkele noemen. Technische analyse is er een.

Maar ook het wat ongrijpbare beurssentiment. Ik neem dus mee of beleggers op dat moment te positief of te negatief zijn. Ook diverse economische cijfers zijn opgenomen.

Het is een gewogen kansberekening want niet alles telt even zwaar mee. De ene factor heeft een grotere invloed dan de andere. Na lang experimenteren kwam ik er echter achter dat ik de resultaten nog flink kon verbeteren.

De volatiliteit van de beurs bleek ook van grote invloed. Vandaar dat ik de weging variabel heb gemaakt aan de volatiliteit. Bij grotere beursbewegingen tellen bepaalde factoren zwaarder of juist lichter dan bij een rustige beurs.

Daarna behaalde ik pas de beste resultaten. Uiteraard werkt mijn methode nooit 100% foutloos. Dat is mits een goede spreiding ook niet nodig om goede rendementen te behalen. 

Bekijk al mijn korte en lange termijn transacties: Klik hier

Mijn transacties volgen + direct een e-mail: Klik hier