VanEck Vectors European Equal Weight UCITS ETF

Zoals de naam al aangeeft belegt deze ETF uitsluitend in Europese aandelen. In totaal belegt deze ETF in 100 Europese bedrijven. Er is gekozen voor een mooie verdeling onder de diverse landen. Waarbij de top 3 uiteraard bestaat uit Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Daarna volgen Zwitserland, Nederland, Spanje en Zweden. Dan nog wat kleinere posities voor andere landen waarvan Italië dan weer de grootste is. De 100 aandelen hebben ook een mooie spreiding over de diverse sectoren.

Met meer dan 25% is de financiële dienstverlening wel wat aan de grote kant. Maar de resterende sectoren zijn wel wat meer evenwichtig opgenomen. Opvallend is wel dat VanEck ervoor gekozen heeft geen bekende Europese index te volgen maar van een eigen index uitgaat.

Nu ziet een uitgever van een ETF natuurlijk het liefst de waarde van een ETF stijgen zodat er nog meer beleggers aangetrokken kunnen worden. Helemaal niet verkeerd dus dat deze professionals dan zelf een index gaan samenstellen.

Ik heb het lijstje van bedrijven eens bekeken en dat ziet er indrukwekkend uit met bijna uitsluitend bekende multinationals. Wat verder aan het lijstje opvalt is dat geen enkel bedrijf een grote weging heeft. De meeste bedrijven zitten rond de 1%.

Het betreft een fysieke ETF dus VanEck heeft de aandelen ook daadwerkelijk aangekocht.

Dividend uitkeringen vinden per kwartaal plaats. Er mag zeker wel wat dividend verwacht worden gezien de aandelen die onder deze ETF vallen. Deze ETF kan voor lange termijn beleggers een beter alternatief zijn t.o.v. een indextracker op een bekende index.

Wilt u weten wanneer ik deze VanEck Vectors European Equal Weight UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 geografisch bepaalde ETF's: Klik hier

Volledige prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

VanEck Vectors European Equal Weight UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: VanEck 

Ticker: TEET

ISIN: NL0010731816

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam