Lyxor MSCI India UCITS ETF

Het mag duidelijk zijn dat India enorme groeikansen heeft. India is niet alleen een groot land maar heeft ook nog eens een hele grote bevolking van meer dan 1,2 miljard mensen. Nu zijn de meesten van die 1,2 miljard inwoners nog erg arme consumenten.

Maar als de groei echt los gaat komen dan is er heel wat te verwachten. Helaas gaat het niet snel want er zijn veel interne problemen van corruptie, slechte infrastructuur tot aan het kastensysteem toe.

Maar er zijn ook positieve ontwikkelingen te melden. In moderne zaken (internet enz.) loopt India niet ver achter of zelfs voor. Vooral in alles wat met internet, computers en informatie technologie te maken heeft is India een behoorlijke speler op redelijk hoog niveau geworden.

Ik ben zeer positief over India voor de lange termijn. Het is dan wel nodig dat men politiek stabiel blijft en in staat is met oude slechte tradities zoals corruptie en het kastensysteem te breken. Kortom men heeft nog een lange weg te gaan en dan heb ik het over decennia.

Maar dat men moderne technieken snel heeft opgepikt en tot speerpunt heeft gemaakt geeft al veel hoop op een goede afloop. Dit is overigens ook terug te zien in de samenstelling van deze Lyxor MSCI India ETF.

Wat blijkt namelijk met meer dan 20 % de grootste sector in deze ETF te zijn? Informatie technologie! Heel opmerkelijk voor een dergelijk groot land. De financiële sector komt met 15% op de tweede plaats.

Alles wat met gezondheid en consumenten te maken heeft is samen ongeveer 30%. Niet verkeerd als 30% direct consument gerelateerd is met in totaal 1,2 miljard consumenten. Energie is bijna 10% en dat zal er bij aantrekkende groei ook voldoende nodig zijn. Industrie is nog geen 10%. Dus ook wat betreft samenstelling van deze index ben ik meer dan tevreden.

Als de economische groei in India wat gaat aantrekken dan zal het zeker gaan goedkomen met deze ETF van Lyxor.

Wilt u weten wanneer ik deze Lyxor MSCI India UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 10 Aziatische landen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor MSCI India UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: INR

ISIN: FR0010361683

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs