Lyxor STOXX Europe 600 Healthcare UCITS ETF

Healthcare is al jaren hot. Deze ETF van Lyxor volgt de STOXX Europe 600 Health Care Net Return EUR index. Ongeveer 40 Europese topbedrijven actief in de gezondheidszorg zijn opgenomen.

Denk niet dat het dan om ziekenhuizen gaat. Fabrikanten van geneesmiddelen bepalen deze health care ETF. Het is wel een beetje oppassen want al jaren is deze sector erg populair bij beleggers.

Ook deze ETF volgt uiteraard deels de biotech hype. Beleggers zijn wel erg ver vooruit gelopen op verwachte bedrijfswinsten. Ondanks dat dit zeker niet helemaal onterecht is blijft er een bubbel risico. Als de biotech bubbel een keer knapt gaat ook deze ETF een tik krijgen.

Ik ben zeker niet negatief over deze Health Care ETF want de gezondheidszorg is een gezonde sector. Door steeds met nieuwe medicijnen te komen blijft er groei in de sector zitten.

Aan de andere kant is er wel het risico dat al die medicijnen niet meer betaalbaar zijn. Het plafond zal dus komen van een slechts beperkt budget voor gezondheidszorg.

Bij de opgenomen bedrijven is Novartis het grootst met meer dan 20%. De tweede plaats is voor Roche met net geen 15%. Op de derde plaats komt Sanofi met meer dan 10%.

Bij de landen springt Zwitserland er uit met 40%. Op de tweede plaats komt het Verenigd Koninkrijk met nog geen 20%. Frankrijk is met bijna 15% de nummer drie.

Het is oppassen voor Euro beleggers want slechts iets meer dan 20% van de aandelenwaarde is in Euro’s. Deze ETF is gevoelig voor de koers van het Britse Pond en de Zwitserse Frank.

Meerdere variabele dus in deze ETF naast de sector zelf. Meestal geeft zoiets wat meer beweeglijke koersen en dus ook mooiere in en uitstapmomenten. Maar de koers juist voorspellen is dan uiteraard wel een stuk lastiger.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor STOXX Europe 600 Healthcare UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: HLT

ISIN: FR0010344879

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs