Guggenheim China Real Estate ETF

Met een ETF beleggen in zowel Chinees vastgoed als het vastgoed van Hong Kong. De vastgoed markt in met name China is bekend om zijn bubbels. Het blijft dus oppassen. Complete spooksteden zijn er in China uit de grond gestampt.

Hong Kong is een geheel ander verhaal. Door grond schaarste kan hier niet genoeg gebouwd worden. Hier zijn juist de tot te grote hoogte opgedreven prijzen een niet te verwaarlozen risico.

Ik denk dat het verkeerd is om alleen te focussen op wat negatieve kanten die er zeker zitten aan vastgoed in deze regio. De groei in China blijft voor de lange termijn intact. Een paar spooksteden meer of minder dat is slechts een detail voor het groeiwonder China. Hong Kong zal blijven zorgen voor een aantrekkingskracht vanuit de gehele regio.

De negatieve kanten kunnen natuurlijk wel zorgen voor flinke dips. Op het juiste moment instappen kan dan een heel mooi rendement gaan opleveren. Maar tijdig uitstappen zal zeker ook nodig zijn want de markt kan nog lange tijd grillig blijven.

Deze ETF van Guggenheim volgt de AlphaShares China Real Estate Index. Er zijn in deze ETF niet alleen aandelen van vastgoed bedrijven opgenomen. Ook REIT’s maken deel uit van deze ETF.

Een REIT is een real estate investment trust. Met een REIT kunnen beleggers rechtstreeks in vastgoed investeren. In totaal zijn er meer dan 50 aandelen en REIT’s opgenomen in deze ETF.

60% komt uit Hong Kong en 40% uit China. Dit zijn de drie grootste opgenomen bedrijven; CK Hutchison Holdings met 8%, China Overseas Land & Invest met 6%, HongKong Land Holdings met 5%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 13 Aziatische sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Guggenheim China Real Estate ETF info:

 

Uitgever ETF: Guggenheim

Ticker: TAO

ISIN: US18383Q8612

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca