Lyxor STOXX Europe 600 Financial Services UCITS ETF

Onder financial services vallen bedrijven in de financiële sector maar niet de banken. Banken zitten in een andere ETF. Deze ETF van Lyxor volgt de STOXX Europe 600 Financial Services Net Return index.

De bedrijven in deze ETF zijn service verlenende bedrijven in de financiële sector. Nu is dat behoorlijk breed dus geef ik enkele voorbeelden. Een aantal beursbedrijven zoals de Duitse beurs zitten in deze ETF.

De meeste opgenomen bedrijven zijn investeringsbedrijven zoals de 3i Group en Groupe Bruxelles Lambert. De bedrijven in deze ETF hebben meestal hun zaakjes wel goed voor elkaar want dat is hun vak.

Er is een financiële crisis nodig om de koers van deze ETF naar beneden te krijgen. Grote keerpunten in de economie zullen ook van invloed zijn op deze ETF.

In totaal zijn er 31 bedrijven opgenomen in deze ETF. Het grootste bedrijven binnen deze ETF zijn Deutsche Boerse en Investor AB met ieder iets meer dan 10%. Op de derde plaats komt de London Stock Exchange met een dikke 7%.

Bij de landen is het Verenigd Koninkrijk het grootst met 45%. De tweede plaats is voor Zweden met net geen 20%. Duitsland komt op de derde plaats met 12%.

Bij de valuta zijn het de Britse Ponden met bijna 50% die het grootste deel hebben. De Euro is maar met iets meer dan 25% aanwezig. Voor beleggers in Euro’s is er dus wel wat valuta risico.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor STOXX Europe 600 Financial Services UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: FIN

ISIN: FR0010345363

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs