Eenvoudig wereldwijd beleggen met een ETF

Een van de vele voordelen van een ETF is toch wel dat je er zo eenvoudig wereldwijd mee kunt gaan beleggen. Ik zeg wel eens een ETF kent geen grenzen en dat is in dit geval ook nog letterlijk te nemen.

Bijna alle nadelen die je normaal hebt als je wereldwijd wilt gaan beleggen lost de ETF uitgever voor je op. Ik geef hieronder wat meer info over dit onderwerp.

Eenvoudig wereldwijd beleggen met een ETF zonder valuta sores

Als je aandelen wilt gaan kopen op een beurs in een exotisch land moet je dit doen in de valuta van dat land. Je zit dan dus altijd met die vervelende wisselkoersen waardoor je bij het wisselen telkens geld verliest.

Dat maakt beleggen in niet Euro landen er niet makkelijker op en dat is een van de redenen dat particulieren dat terecht niet snel gaan doen. Met een ETF is dit opgelost.

De uitgever van de ETF profiteert van de grootschaligheid en kan de wisselkoers kosten laag houden. De ETF uitgever kan tevens door derivaten een synthetische ETF creëren waardoor een vreemde valuta geen probleem meer is. Als Nederlandse belegger koop je de ETF gewoon in Euro’s via een broker op een Europese beurs.

Eenvoudig wereldwijd beleggen met een ETF op gesloten markten

Op heel veel beurzen is door particulieren niet te beleggen omdat onze brokers daar simpelweg niet actief zijn. De kosten kunnen voor de broker te hoog liggen omdat er te weinig vraag is. De valuta problematiek kan te groot zijn. Ook kunnen allerlei verdragen tussen landen een struikelblok zijn.

Toch liggen in juist die moeilijk bereikbare landen de pareltjes (met wel wat hoog risico) vaak voor het oprapen. Wil je in die landen toch een kansje wagen dan is dit meestal wel mogelijk met een ETF. Een professionele partij als een ETF uitgever kan vaak wel die markt betreden of kan met derivaten een synthetische ETF aanbieden.

Door een ETF heel eenvoudig een wereldwijde spreiding

Er zijn heel wat ETF uitgevers die aandelen van bedrijven uit diverse landen in 1 ETF hebben gestopt. Op die wijze ontstaat er een ETF waarmee heel eenvoudig in een klap wereldwijd is te beleggen.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier