Beleggingstips

Er zijn vele soorten beleggingstips en het is ook afhankelijk van wat voor soort belegger u bent. Ik geef hier wat tips voor de beginnende en de normale particuliere belegger.

Eigenlijk komen alle beleggingstips op het zelfde neer; voorkomen om geld te verliezen. En iedereen wil graag horen hoe binnen het jaar alle geld te verdubbelen is. Maar helaas zo werkt het niet.

Toch geef ik uiteraard ook wat tips om meer winst te maken.

Beleggingstip 1: Geloof niet in sprookjes

Grote winsten maken zonder risico’s te nemen bestaat niet. Geloof niet in sprookjes van het slapend binnenlopen want zo werkt het niet. Ga op zoek naar eerlijke en geloofwaardige beleggingskansen en trap nooit in een te mooi verhaal.

Beleggingstip 2: De valkuil van technische analyse

Ik geloof zeker wel in technische analyse maar ik neem NOOIT een beslissing alleen maar op basis van technische analyse. Ik wil het totaalplaatje hebben en pas als dat klopt stap ik in of uit en dat is best vaak tegen de uitspraken van technische analisten in.

Te vaak heb ik gezien dat een technische analist na een hele lange stijging een nog verdere stijging voorspelt. Dan is mij het risico op een top te kopen te groot.

Beleggingstip 3: Gok niet op slechts 1 paard

Nooit alle geld in slechts 1 belegging stoppen maar spreiden over meerdere beleggingen dat beperkt eventuele verliezen en de winstkansen nemen toe.

Beleggingstip 4: Geduld hebben

Te vroeg instappen of nog erger te vroeg uitstappen die fout maakt iedere belegger wel eens. Een goede belegger heeft heel veel geduld en wacht zijn kansen af. Zolang je nog steeds de kansen in de markt ziet moet je het geduld en vaak het lef hebben om die kansen af te wachten. Goed beleggen is helaas ook een beetje saai.

Beleggingstip 5: Winst nemen

Het heeft een tijdje meegezeten en de winsten zijn steeds maar verder opgelopen wat doe je dan? Velen blijven zitten en helaas daarna gaat de markt weer wat naar beneden en weg winst. Dat doe ik anders. Als ik op voldoende winst sta ga ik stapsgewijs wat verkopen.

Het kan zelfs gebeuren dat ik ineens uitstap want winst is winst en die wil ik veilig stellen. En als het daarna nog verder stijgt? Jammer maar vergeet niet dat het risico van een daling ook meegestegen is. Niemand koopt op het laagste punt of verkoopt op het hoogste dat moet je accepteren.

Beleggingstip 6: Waarin beleggen

Veel beginnelingen of particulieren zitten nogal eens in opties. Kosten niet zoveel, hoge winstkansen maar ook o zo moeilijk om er over langere termijn winst mee te behalen. Individuele aandelen zijn al wat beter geschikt maar spreiding is dan wel noodzakelijk.

Een index tracker waarmee je ineens in een gehele index belegt is eigenlijk het eenvoudigst om mee te beginnen. Index trackers zijn voor particulieren het meest geschikt. Voor de wat meer gevorderden zijn er dan de ETF producten waarmee je in een sector gaat beleggen.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn transacties. Klik hier